Για το βιβλίο και την περιβαλλοντική εκπαίδευση

23/6/08

4ο Συνέδριο ΠΕΕΚΠΕ

4ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε.

2η Ανακοίνωση

«ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Φυσικοί Πόροι, Κοινωνία, Περιβαλλοντική Εκπαίδευση»

Ναύπλιο, 12-14 Δεκεμβρίου 2008


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε. στη συνεδρίασή του της 9ης Μαρτίου 2008 στη Νάουσα αποφάσισε ομόφωνα την πραγματοποίηση του 4ου Πανελλήνιου Συνεδρίου της Ένωσής μας με θέμα:

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Φυσικοί Πόροι, Κοινωνία, Περιβαλλοντική Εκπαίδευση

που θα πραγματοποιηθεί από 12 έως 14 Δεκεμβρίου 2008 στο Ναύπλιο.
Στο Συνέδριο καλούνται να συμμετέχουν
εκπαιδευτικοί Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης, διδάσκοντες και ερευνητές Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, Ερευνητικών Ιδρυμάτων, Ανώτατων Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, φοιτητές και εκπρόσωποι κυβερνητικών και μη κυβερνητικών φορέων.
Στόχος του Συνεδρίου
είναι η ανάδειξη του ρόλου της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στη διατήρηση των φυσικών πόρων, στην επίτευξη της κοινωνικής δικαιοσύνης, στην εξάλειψη της φτώχιας και στη διασφάλιση της ευημερίας για τις παρούσες και μελλοντικές γενιές στο πλαίσιο της αειφόρου ανάπτυξης.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν εργασίες προς αξιολόγηση για προφορική ανακοίνωση ή ανακοίνωση αφίσας (πόστερ) ή απλά να παρακολουθήσουν τις εργασίες και να λάβουν μέρος στις συζητήσεις. Επίσης είναι δυνατόν να κατατεθούν προτάσεις για την πραγματοποίηση συμποσίων ή εργαστηρίων.
Το περιεχόμενο των εργασιών θα πρέπει να είναι σχετικό με το θέμα του συνεδρίου και να αναφέρεται σε επιστημονική έρευνα, σε σχολικά προγράμματα Π.Ε., σε προγράμματα ΚΠΕ, σε θεματικά δίκτυα Π.Ε., σε τοπικές συνεργασίες, σε διεθνείς συνεργασίες, σε εκπαιδευτικό υλικό κ.ά
Στο πλαίσιο του Συνεδρίου θα λειτουργήσει έκθεση εκπαιδευτικού υλικού και υλικού κυβερνητικών και μη κυβερνητικών οργανώσεων. Για τη συμμετοχή τους οι ενδιαφερόμενες οργανώσεις καλούνται να επικοινωνήσουν μέσω e-mail στις ακόλουθες ηλεκτρονικές διευθύνσεις kpekast1@otenet.gr, nickstefanop@yahoo.gr, ppiliour@gmail.gr
Όσοι επιθυμούν να υποβάλουν εργασίες προς αξιολόγηση θα πρέπει να στείλουν πλήρες κείμενο με ανώτατο όριο τις 10 σελίδες (συμπεριλαμβάνονται περίληψη, κείμενο, βιβλιογραφία) μέχρι τη Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2008 σε τρία (3) αντίτυπα και σε ηλεκτρονική μορφή στη διεύθυνση:
ΠΕΕΚΠΕ / POST RESTANTE/ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ/

Στέφανου Σαράφη 33/ ΤΚ 16401
Σημαντικές ημερομηνίες:
Καταληκτική ημερομηνία υποβολής εργασιών: 15 Σεπτεμβρίου 2008 Ενημέρωση για αποδοχή των εργασιών: 10 Οκτωβρίου 2008
Εγγραφή πριν το συνέδριο: 26 Οκτωβρίου 2008

Περαιτέρω πληροφορίες μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να αναζητούν στο δικτυακό τόπο της ΠΕΕΚΠΕ (www.peekpe.gr), καθώς και στην ηλεκτρονική πύλη περιβαλλοντικής εκπαίδευσης (www.kpe.gr) ή και σε άλλες εκπαιδευτικές πύλες.