Για το βιβλίο και την περιβαλλοντική εκπαίδευση

3/7/08

Εκδήλωση για το μέλλον της Γεωργίας

Ποιο είναι το μέλλον της γεωργίας;

Τι θ' αλλάξει στη γεωργία στα επόμενα δέκα-είκοσι χρόνια εξ αιτίας της κλιματικής αλλαγής και της παγκοσμιοποίησης της αγοράς; Η βιολογική γεωργία μπορεί να είναι αξιόπιστη απάντηση στην διατροφική κρίση και στην απαξίωση των αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων; Γιατί δεν θέλουμε τα φυτοφάρμακα; Πόσο ασφαλή είναι τα τρόφιμα που καταναλώνουμε; Όλα αυτά τα κρίσιμα ερωτήματα για το μέλλον της γεωργίας και της διατροφής στον τόπο μας θα επιχειρήσουμε να απαντήσουμε με τη βοήθεια των εισηγητών μας και της συζήτησης που θα ακολουθήσει στην εκδήλωση που οργανώνουν οι Οικολόγοι Πράσινοι Κρήτης το Σάββατο 5 Ιουλίου στην αίθουσα "Ανδρόγεω" στο Ηράκλειο. Καλεσμένοι να παραστούν στην εκδήλωση είναι τα μέλη των συνεταιριστικών οργανώσεων του νησιού και γενικά οι παραγωγοί και οι καταναλωτές που προβληματίζονται και αναζητούν απαντήσεις στα σοβαρά αυτά ζητήματα. Η εκδήλωση θα αρχίσει στις 11:00 το πρωί με καλωσόρισμα, καφέ και με έκθεση που θα λειτουργεί στην είσοδο της αίθουσας. Οι ομιλητές θα είναι:
11:30 - 12:00: Ο κ. Κώστας Χαρτζουλάκης, γεωπόνος ερευνητής, διευθυντής του Ινστιτούτου Υποτροπικών Φυτών & Ελιάς Χανίων με θέμα: "Γεωργία και κλιματική αλλαγή".
12:00 - 12:30: Ο κ. Μιχάλης Κουλουρούδης, ιδρυτικό μέλος και εκδότης του περιοδικού της ΔΗΩ με θέμα "Παγκοσμιοποίηση και κλιματική αλλαγή, νέες προκλήσεις για την γεωργία".
12:30 - 13:00: Ο κ. Δημήτρης Χρυσαφίδης, Δρ. Χημείας Τροφίμων με θέμα "Γιατί δεν θέλουμε τα φυτοφάρμακα. Ασφάλεια τροφίμων και προβλήματα ενημέρωσης στην Ελλάδα".
Θα ακολουθήσει συζήτηση